Osnovne informacije

Korak prema Pametnom gradu (Smart City)
Ideja i cilj

Eupravitelj je projekt pokrenut od strane poduzeća Pulsar d.o.o. Croatia & Bamblek Ltd., Ireland, u cilju poboljšanja kvalitete života u gradovima i mjestima. Kreirani sustav omogućuje suvlasnicima zgrada da ostvare izravnu komunikaciju sa svojim upraviteljem putem mobilne aplikacija. Predstavlja iskorak i novi standard komunikacije u području upravljanja zgradama.

Svaki suvlasnik zgrade koja je prijavljena u sustav, putem mobilne aplikacije ima brz pristup raznim informacijama koje se tiču njegove zgrade. Putem mobilne aplikacije suvlasnici mogu slati upit upravitelju, dobiti uvid u financijsko stanje zgrade te zatražiti pomoć oko pronalaženja određenog majstora.

Upravitelju pomoću ovog sustava može odgovarati na upite koji su poslani od strane suvlasnika zgrada kojima upravlja, može objavljivati dokumente koji se odnose na opće informacije ili dokumente za određenu zgradu kao što su izviješća i slično. Putem sustava omogućen je unosa informacija o mjesečnih prihodima i rashodima za pojedinu zgradu i time ostvariti transparentnost u svom poslovanju. Upravitelj također, može slati obavijesti svim suvlasnicima, sazivati sastanke ili objavljivati javno glasanje za pojedina pitanja važna za funkcioniranje zgrade. Putem glasanja, suvlasnici mogu se izjašnjavati za važna pitanja bez da dolaze na sastanak suvlasnika zgrade. Putem digitalnog potpisa suvlasnici se mogu jednostavno i izravno izjašnjavati o tome da li jesu ili ne za određene prijedloge.

Ovaj sustav je samo jedna od komponenti prema realizaciji projekta "Pametan grad" (engl. Smart city). Uvođenje aplikacije kojom će građani moći na jednom mjestu pružiti informacije.